Αναγνώστες του e-Τάξη μου

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Πίνακες Επιβράβευσης

Οι πίνακες επιβράβευσης χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς για την τήρηση βασικών σχολικών κανόνων. 

Μέσα στα κελιά αναγράφονται οι στόχοι/ κανόνες που επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν από τους μαθητές. Αν οι μαθητές είναι μικρής ηλικίας (Α' ή Β' τάξη) καλό θα είναι οι στόχοι να συνοδεύονται από την αντίστοιχη εικονογράφηση.

Μερικοί ενδεικτικοί στόχοι μπορούν να αφορούν τη συμμετοχή στην τάξη, την παραμονή του μαθητή στη θέση του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τη χρήση του ανυψωμένου χεριού για να πάρει τον λόγο, την επίλυση των διαφορών του χωρίς τη χρήση βίας ή άσχημου λεξιλογίου, την ομαλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές του, χωρίς προστριβές και εντάσεις κλπ.

Η κάθε καρτέλα περιλαμβάνει τις ημέρες μιας εβδομάδας. Όταν ο μαθητής ανταποκριθεί στον εκάστοτε στόχο/κανόνα, ο εκπαιδευτικός βάζει ένα αυτοκόλλητο μέσα στο αντίστοιχο κουτάκι. Αν ο μαθητής καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους/κανόνες μιας ημέρας, κερδίζει ένα ακόμα αυτοκόλλητο, που αφορά το Βραβείο της Ημέρας. 

Μία καλή ιδέα είναι, αν ο μαθητής συγκεντρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό Βραβείων Ημέρας, να επιβραβευθεί με κάποιο δωράκι (εκτυπωμένη ζωγραφιά για χρωμάτισμα, μολυβάκι, γόμα κλπ.)

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για Πίνακες Επιβράβευσης που μπορείτε να εκτυπώσετε. 

Ο πρώτος πίνακας έχει συμπληρωμένους στόχους που μπορείτε να δείτε.





















Επιμέλεια: Χατζηβασιλείου Μαργαρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου